tirsdag 25. september 2012

Tilslørte bondepiker med nøttestrø
Hvem liker ikke tilslørte bondepiker? I denne oppskriften har jeg byttet ut kavring med nøtter som males til fint strø, samt knasende bokhvete. Hvis du lager ekstra eplemos kan du lagre den i fryseren og ta den frem når du har behov for å trylle frem noe godt på rekord tid.

Oppskriften er nok til en stor bolle

Nøttestrø

200 g nøtter
100 g bokhvete (eller mer nøtter)
2-3 ss lønnesirup, rå honning eller annet naturlig søtningsmiddel
100 g smør eller kokosfett
Eventuelt kanel

Nøtter bør legges i bløt for å fjerne såkalte antibeitestoffer, deretter tørkes - les mer om dette her. Mal nøttene i en kjøkkenmaskin før de ristet sammen med bokhvete, kanel og smør. Bland inn søtningsmiddel etterpå.


Eplemos

Skrell eplene og fjern kjernehusene, da skal du sitte igjen med omlag 1 kg epler. Skjær eplene i mindre biter og bruk en kjøkkenmskin til å lage eplemos. Hvis eplene er gode og søte vil det smake nydelig, men du kan selvfølgelig blande inn for eksempel rå honning.  Dersom du ønsker mos med mindre ’misfarging’ kan du blande inn litt ferskpresset sitronsaft. Du kan selvfølgelig også lage mos på den tradisjonelle måten – ved å koke eplene på svak varme før du moser dem.


Krem av 6 dl kremfløte


Legg nøttestrø, eplemos og krem lagvis i en stor bolle eller i porsjonsskåler. Avslutt med krem og nøttedryss.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar